KKDİK te Kayıtlar Başladı..

8 Ocak 2021 Cuma

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından KKDİK Kayıt süreci ile ilgili duyuru yayınlandı.. 

KKDİK YÖNETMELİĞİ KAYIT SÜRECİ

31/12/2023 tarihinden önce kendi halinde veya karışım içinde imal edilen veya ithal edilen maddeler için yıllık miktar bir ton ya da daha fazla ise, 31/12/2020 ile 31/12/2023 tarihleri arasında kayıt hükümleri uygulanır.

Bu süreçte izlemeniz gereken yola ilişkin bazı önemli hususlar aşağıda listelenmiştir:

1. Madde Bilgisi Değişim Forumuna (MBDF) katılmak isteyen firmaların ön- MBDF gönderimini en kısa sürede tamamlaması gerekir.

2. KKDİK Yönetmeliği Madde 12 gereğince birden fazla imalatçı/ithalatçı tarafından imal/ithal edilen maddeler için ortak kayıt dosyası gönderilir. Bunun için; ön-MBDFsi gönderilmiş olan maddelerin MBDF sorgulaması yapılır. MBDF’de yer alan firmalarla iletişime geçilir.

3. MBDF’de Lider firmanın kim olacağı belirlenir.

4. Lider firma tarafından MBDF’de mevcut olan test verileri, veri paylaşımı, veriye erişim hakkı, maliyet paylaşımına ilişkin hususlar netleştirilir.

5. Lider firma; lider olduğunun beyanını KKS üzerinden Bakanlığa yapar. Bu konuyla ilgili bilgilendirme yakın zamanda yapılacaktır.

6. Lider firma Bakanlığa lider olduğunun beyanını bildirdikten sonra kayıt dosyası gönderimini yapabilir.

7. Lider firmalar belirlendikten sonra; maddenin MBDF sorgulamasında diğer firmalar tarafından Lider Firma bilgisi görülebilecektir.

8. Lider firma kayıt dosyasını gönderirken üye firmaları da dosyasında belirtir. Lider firmanın kayıt dosyasını göndermesi akabinde üye firmalara söz konusu madde için Üye Olarak kayıt dosyasının ilgili bölümlerini tamamlayarak gönderme yetkisi verilir.

9. Lider firma kayıt türü şablonu olarak MBDF’deki en yüksek tonajı seçerek ilgili alanları doldurur. Kendi firmasına ait tonaj bilgisini 1.1 bölümünde verir ve kayıt ücretini kendi tonaj aralığı bazında öder.

10. Üye firmalar “KKDİK Kayıt Üye Başvuru Genel” kayıt türü şablonunu seçer. Kayıt ücretini kendi tonaj aralığı bazında öder.

11. Kimyasal Güvenlik Raporlama Aracı olan CHESAR en geç 2021’in son çeyreği itibariyle sisteme entegre edilecektir. Kimyasal Güvenlik Raporu hazırlama yükümlülüğü olan firmalar (yılda 10 ton ve üzeri miktarda imal/ithal edilen maddeler için) aracın sisteme entegrasyonu sürecinin tamamlanmasını bekleyebilirler. Bu süreçte KKS’deki bilgi gereklilikleriyle ilgili alanları doldurarak verilerini sistemde muhafaza edebilirler.

Alt Kullanıcılara ilişkin;

12. Süreçte tedarik zincirinde bilgi aktarımı son derece önemlidir. İmalatçı/ithalatçılar ve alt kullanıcılar arasında bu iletişim etkin olmalı, ticari ilişkilerde netleştirilmelidir. Alt kullanıcıların tedarikçilerinden; kendi kullanımlarına ilişkin detayları kayıt dosyasına ekleyeceğine ilişkin bir beyan almaları süreci etkin kılacaktır.

13. Alt kullanıcıların KKDİK Yönetmeliği 5. Kısım uyarınca KKS’ye giriş yapmalarını gerektiren durumlar için kullanılacak olan Alt Kullanıcı modülü 3 Ocak 2022 tarihinde açılacaktır.

Link için tıklayınız..

Tüm Haberler

KATALOG

Aşağıda yer alan butona tıklayarak Pdf formatındaki kataloğumuzu indirebilirsiniz!

PDF Katalogu İndir

BİZE ULAŞIN

Halkapınar Mahallesi 1202/1 Sk No:69 D:103 İnşaatçılar İşhanı, Konak - İzmir
T : (0232) 457 50 21
F : (0232) 457 50 81