KKDİK te Kayıtlar yaklaşıyor..

1 Aralık 2020 Salı

Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik (Turkish REACH-KKDİK) kapsamında yılda 1 ton ve üzerinde, kendi halinde veya karışım içerisindeki bir maddeyi imal eden veya ithal edenlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kimyasal Kayıt Sistemi üzerinden "Madde"lerini kayıt ettirmeleri gerekmektedir.

Her madde için ayrı ayrı gönderilecek olan kayıtlar 01.01.2021 tarihi itibariyle başalyacak ve 31.12.2023 tarihine kadar devam edebilecektir. Kayıt yaptırmanın ilk aşaması olan Ön-Kayıtlar halihazırda yapılabilmekte olup, yönetmelikte 31.12.2020 tarihine kadar yapılması gerektiği şeklinde belirtilmiş olsa da Çevre Bakanlığı tarafından her fırsatta ön kayıtların 1 ocak 2021 den sonrada devam edebileceği vurgusu yapılmaktadır.

Ön kaydı yapılmayan bir maddenin kayıt yapılması mümkün olmayıp, ön kayıtlarda asıl amaç aynı maddenin ön kaydını gerçekelştiren firmaların Ortak Kayıtlar için birbilerini bulabilmeleri adına konsorsiyumların oluşturulabilmesidir. Bu sebeple ön kayıtların vakit kaybedilmeden yapılması gerekmektedir.

Madde kayıtlarının yapılacağı Kimyasal Kayıt Sistemi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Entegre Çevre Bilgi Sistemi (EÇBS) içerisinde yer almaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanlığı tarafından Kimyasallar Yardım Masası oluşturulmuş ve sektörden gelen KKDİK kapsamındaki tüm sorulara bu birimden yanıt verilmeye çalışmaktadır.

Ön kaydını gerçekleştiren firmanın 2023 yılı sonuna kadar Kayıtlarını (MBDF) tamamlaması için süresi bulunurken, 1 Ocak 2021 tarihine kadar ön Kayıtlarını gerçekleştiremeyen firmaların, iç piyasaya ürün tedarik edebilmeleri için öncelikle Kayıtlarını tamamlamaları gerekecektir.

Tüm Blog Yazıları

KATALOG

Aşağıda yer alan butona tıklayarak Pdf formatındaki kataloğumuzu indirebilirsiniz!

PDF Katalogu İndir

BİZE ULAŞIN

Halkapınar Mahallesi 1202/1 Sk No:69 D:103 İnşaatçılar İşhanı, Konak - İzmir
T : (0232) 457 50 21
F : (0232) 457 50 81