KKDİK Kayıt Süreci - 29.01.2021 Tarihli Bakanlık Duyurusu

29 Ocak 2021 Cuma

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından KKDİK Kayıt süreci ile ilgili 2. duyuru yayınlandı.. 

KKDİK YÖNETMELİĞİ - ORTAK KAYIT SÜRECİ

1) MBDF sorgulamalarda ön MBDF gönderilirken girilen iletişim bilgileri gözükür. Birden fazla iletişim bilgisi girilecekse; iletişim bilgilerinden birinin MBDF sorgulamada gözükmek üzere varsayılan olarak atanması zorunludur. Geçmişte gönderilen bildirimlerde;

- iletişim bilgisi doldurulmadıysa MBDF sorgulamada firma bilgileri (EÇBS’den alınan)

- bir iletişim kişisi girilmişse, varsayılan olarak işaretlenmemiş olsa dahi, MBDF sorgulamada bu iletişim kişisinin bilgileri

- birden fazla iletişim kişisi girilmiş ancak hiçbiri varsayılan olarak işaretlenmemişse sistem ilk girilen kaydı otomatik olarak varsayılan olarak işaretleyecek ve MBDF sorgulamada iletişim bilgilerinde bu kayıt iletişim bilgisi olarak gözükecektir.

 Bu doğrultuda gerekli görülmesi durumunda güncellemelerinizi Gönderilen Maddeler Modülünden yapabilirsiniz.

2) Oluşan MBDFlerde Lider Firmanın kim olacağına karar verildiğinde, Lider Firma MBDF Sorgulama bölümünden ‘Madde İçin Lider Firmayım’ beyanı yapar. Yönetmelik gereği bir MBDF’de bir Lider firma atanabilir. ‘Madde İçin Lider Firmayım’ beyanı yapıldıktan sonra söz konusu MBDF’de başka bir Lider Firma daha atanamaz ve Liderlikten vazgeçilemez. Lider beyanı yapıldıktan sonra liderlikten vazgeçme ya da lider değişikliği zorunluluğu oluşursa, gerekçesiyle birlikte Bakanlığa durumun değerlendirmesi yapılmak üzere resmi yolla başvurulur.

Lider firma beyanlarına 15/02/2021 tarihinde başlanacaktır, daha önce yapılmış olan beyanlar geçerli sayılmayacaktır.

3) Lider Firmanın ‘Madde İçin Lider Firmayım’ beyanını yapmadan önce MBDF’deki tüm firmalarla iletişime geçmesi gereklidir. Beyan yapıldıktan sonra da iletişim devam etmeli, MBDF’ye yeni eklenen firmalar da sürece dahil edilmelidir.

4) Lideri seçilen maddelerin MBDF sorgulamasında diğer firmalar tarafından lider firma görülür.

5) Bir maddenin kayıt dosyası Lider Firma beyanı yapıldıktan sonra gönderime açılır (Tek başvurular hariç)

6) Müstakil kayıt (tek başvuru) yapmak isteyenler Bakanlığa resmi yolla gerekçesiyle birlikte tek kayıt yapma isteğini onaya sunar. Bakanlık gerekçe değerlendirmesi sonucunda, uygun bulunması durumunda, firma bazında ilgili referans madde için tek kayıt gönderebilme yetkisi açar.

Müstakil kayıt (tek başvuru) yapanların da yönetmelikte belirtilen verileri MBDF’de paylaşması gerekir. Paylaşmaması durumunda ilgili kurum tarafından gerekli yaptırım uygulanır.

7) Maddeye ilişkin olarak Bakanlığa ön-MBDF göndermiş olan tüm potansiyel kayıt ettirenler, alt kullanıcılar ve üçüncü taraflar veya maddeye ilişkin olarak belirtilen 31/12/2023 tarihinden önce bir kayıt başvurusunda bulunmuş olan kayıt ettirenler, MBDF katılımcıları olurlar (KKDİK Yönetmeliği Madde 25).

15/02/2021 tarihinden sonra gönderilen ön MBDF’lerde silme işlemi gerçekleştirilmeyecektir.15/02/2021 tarihinden önce gönderilmiş olan ve silinmesi gerekli olan ön MBDF’ler için gerekçesiyle birlikte Bakanlığa resmi yazı ile silme işlemi talebinin yapılması gereklidir (e-posta ile gelen talepler yerine getirilmemektedir).

Duyuru metnine Kimyasal Kayıt Sistemi (KKS) sekmesinden de erişebilirsiniz.

Tüm Haberler

KATALOG

Aşağıda yer alan butona tıklayarak Pdf formatındaki kataloğumuzu indirebilirsiniz!

PDF Katalogu İndir

BİZE ULAŞIN

Halkapınar Mahallesi 1202/1 Sk No:69 D:103 İnşaatçılar İşhanı, Konak - İzmir
T : (0232) 457 50 21
F : (0232) 457 50 81